Bak och fram : Om kroppen

Lättsamt om människokroppen "för den som vill veta och för den som vill förklara". Målgruppen är förskolebarn men även vuxna gillar de roliga teckningarna.

Boken domineras totalt av de underfundiga teckningarna som förmedlar det mesta av informationen. Det finns i regel bara en till tre meningar text per sida, men så många saker att prata om och kommentera. På en sida är texten bara det korta påståendet " Alla kroppar är olika.", följt av sex olika personer som ser olika ut på alla tänkbara sätt.

"Var på kroppen kan det växa hår? På tänderna? På tungan? Under fötterna?" Jag kan redan höra 4-åringarna skratta åt den här sidan....

Eller "Hud kan ha olika färger. Vilka färger kan huden ha? Mörkbrun? Grön? Beige? Blå? Röd?"

En fråga att diskutera är var nånstans det är ok att vara naken. I duschen så klart, men kanske inte lika bra att vara det på bussen, när man plockar svamp i skogen eller i affären. Varje alternativ får självklart sin egen illustration.

Matvanor, kläder, hygien, pruttar, bröst och var man kissar nånstans får också egna sidor i den här väldigt genomtänkta och humoristiska boken.

Boken står på hyllan för faktaböcker om kroppen och medicin inne i barnrummet.

Tags:

Review by: Petra Lindner Thursday, May 27, 2021