Beröringen

Elin är sexton år och född med en förbannelse - Beröringen. Tänk att vara inlåst i en liten lägenhet, då en beröring betyder döden. Detta är verkligheten för Elin.

Elins berättelse börjar dramatiskt, då någon ringer på lägenhetens dörr - och hon öppnar. Det får hon inte göra, det är totalt förbjudet för henne att på något vis ha kontakt med omvärlden. Fram till den stunden har hon levt helt isolerad i en lägenhet med sin pappa.

Elin har levt hela sitt liv instängd med sin pappa. Inlåsningen sägs vara ett skydd då allt hon rör vid, påstår pappan, betyder döden för den som sedan avlägsnar sig mer än trettio meter från henne. Detta är den sanning som Elin levt med sedan barnsben, en verklighet skapad av hennes pappas fullkomliga övertygelse om att hon är farlig. Så pass farlig att hon kan döda andra människor genom beröring.

Men plötsligt en dag bryts isoleringen och Elin måste bestämma sig. Är det faktiskt sant, det pappa berättat? Eller bara ett påhitt som alla omkring henne säger. Elin har litat helt på sin pappa och ska nu klara sig utan honom i en värld som han alltid varnat henne för.

Audience:

Tags:

Review by: Håkan Nilsson Tuesday, January 14, 2020