Bli en superproffsig konstnär

Gillar du att teckna, måla och skapa konst? Vill du utveckla din teknik och bli duktigare på det du gör? Läs denna boken som är full av tips, övningar och inspiration från mästarna.

Jag törs ju inte lova att dina tavlor hamnar på museum bara för att du läser den här boken, men övning ger färdighet, som det heter. Titta till exempel på hur Picasso kunde rita en tax med ett enda streck, utan att lyfta pennan en enda gång. Du kan även jobba tredimensionellt, alltså med att göra skulpturer och till det behövs inga dyra material som glas eller metall. Några gamla pappkartonger att klippa isär och sätta ihop på nya sätt duger bra.

Lär dig om vilka olika blyertspennor som är bäst till olika tekniker och om hur färgerna kan delas upp i primärfärger och sekundärfärger. Måste man inte ha en pensel för att måla med akrylfärg? Nej, det kan gå lika bra att använda en palettkniv. Våga testa och ha kul. Kanske kan du göra en egen utställning hemma eller så jobbar ni flera kompisar tillsammans och fyller en hel garagevägg. Glöm inte att signera ditt konstverk.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Wednesday, May 4, 2022