De sju systrarna ( lättläst )

Boken som alla talar om och vill läsa. Den har allt och pendlar mellan nu och då.

Bokserien om de sju systrarna är väldigt populär och omtalad. Titeln är också lite konstig, för de är bara sex systrar. Finns det kanske en syster nummer sju? Alla flickorna adopterades av en rik affärsman och växte upp i lyx i Schweiz. Nu är de vuxna och deras far är död. Det är dags för systrarna att söka sina rötter.

Maia får en ledtråd som för henne till Brasilien. Hon hittar en gammal kvinna i ett stort, förfallet hus. I trädgården finns en staty som liknar henne själv. Är kvinnan Maias släkting? Varför vill hon inte berätta något? Frågetecknen är många tills Maia får en bunt brev av hushållerskan. Här kan hon följa en hemlig kärlekshistoria som utspelade sig i Paris och Rio på 1920-talet.

Läsaren får också lära känna Maias liv här och nu. Hon träffar författaren Floriano som är till stor hjälp. Maia bär på en stor hemlighet men när hon blir kär vågar hon äntligen tala om vad som hände.

Den här boken är bearbetad till lättläst och ger på 181 sidor samma berättelse som den ursprungliga, tjocka romanen. Jag blir nyfiken på att läsa de andra delarna i serien också.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Thursday, July 6, 2023