Den otroliga boken om Egyptens skatter

En helt underbar bok om det forntida Egyptens berömda skatter. Magnifika färgbilder och informativa faktatexter.

Boken utgår ifrån föremålen och här finns en stor bredd med alltifrån mumier, statyetter, målningar, brädspel, en tron av guld, likkistor till Faraos sandaler. Varje föremål får breda ut sig på ett helt uppslag och till färgteckningen finns en förklarande text i punktform.

I faktarutan på varje sida får du reda på var föremålet upptäcktes, i vilken del av Egypten och var det finns idag och det kan vara på museer i Giza i Egypten, i New York, London, Berlin eller någon annan stor stad. En datering görs, så du ser hur gammalt föremålet är och här pratar vi om en ålder på tusentals år. Materialet nämns och det varierar från kalksten till brons, glaserad keramik, trä, färgat glas och så klart guld, guld och ännu mera guld. Storleken anges i centimeter men jämförs också med en handflata och det är ju smart.

Boken har 80 sidor och längst bak finns en karta över Egypten och Nilen med fyndplatserna utmärkta. Boken har ett rejält stort format, nästan snudd på att den är svår att hålla i knät, men det är för att få plats med så stora teckningar som möjligt. Den här boken är placerad på avdelningen faktaböcker för barn, men jag tycker det är en allåldersbok för alla historie- och konstintresserade.

Jag nämnde väl att det är en underbar bok...  Men jag kan gärna upprepa det: den här boken är praktfull, fantastisk, ljuvlig, härlig och helt enkelt störtläcker!

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Wednesday, January 26, 2022