Den sorgsne busschauffören från Alster

Barbarotti är tillbaka

Albin Runge heter den sorgsne busschauffören. Han var med om en fruktansvärd trafikolycka med sin buss, där många unga människor dog. Denna upplevelse satte djupa spår i Albins liv och trots att han blev friad från ansvar för olyckan så påverkade skuldkänslorna hela hans liv. Han slutade köra buss och hans äktenskap havererade. Flera år efter olyckan blev han hotad till livet och anmälde detta hos polisen. Eva Backman och Gunnar Barbarotti fick fallet på sitt bord men utredningen gav inget resultat alls.  Albin finner dock kärleken igen. Han får  ett stort arv och när han besöker banken för att ordna med arvet möter han sin nya stora kärlek; Karin. Tron på livet och kärleken återvänder och han engagerar sig i olika biståndsprojekt som Karin och hennes bror driver.

Några år senare befinner sig Gunnar och Eva - som nu blivit ett kärlekspar - på Gotland. De har båda tagit tjänstledigt från arbetet en tid och hyr en stuga på ön av en vän. På dagarna gör de långa utflykter, pratar  med varandra och bara njuter av varandras sällskap. Deras samtal kommer att handla om utredningen av Albin Runges mordhot. Vad var det som gick fel? 

Berättelsen rör sig över nästan 20 års tid och ur olika berättarperspektiv. Nessers sätt att skriva, med värme och humor och hans lite gammalmodiga språkbruk och underfundiga formuleringar går rakt in i mitt hjärta.

Flera böcker i serien

 1. De ensamma

  Subtitle: kriminalroman
  By: Nesser, Håkan
  Language:
  Swedish
  Published: 2010
  Classification: Hc.01
  Available as: Book
 2. En helt annan historia

  Subtitle: [kriminalroman]
  By: Nesser, Håkan
  Language:
  Swedish
  Published: 2008
  Classification: Hc.01
  Available as: Book

Audience:

Tags:

Review by: Birgitta Högman Tuesday, October 6, 2020