Det ondas väsen

Härlig återförening med den oförliknelige numera pensionerade kommissarien Armand Gamache och de andra lika oförlikneliga innevånarna i den lilla byn Three Pines i Quebec, Kanada.

Det ondas väsen utspelas återigen i den lilla byn Three Pines på Quebecs landsbygd, byn som inte finns på några kartor och är nästan omöjlig att hitta till, den djupa dalen som fullständigt saknar mobiltäckning. Här har Armand Gamache, tidigare chef på mordroteln i Québec dragit sig tillbaka tillsammans med sin älskade hustru Reine-Marie, för ett lugnt liv.

 I denna bok möter vi nioåriga Laurent, som en dag kommer inrusande på byns bistro, där större delen av Three Pines innevånare är samlade och berättar om det obegripligt hemska han hittat dolt i skogen. Men eftersom pojken är känd för sin livliga fantasi och fantastiska berättelser, är det ingen som egentligen är intresserade av att lyssna på honom eller tror på honom. Ingen utom en av dem som befinner sig på bistron denna dag. En som omedelbart inser vad det är pojken har upptäckt i skogen och som ser nioåriga Laurent som ett farligt hot. Ett hot mot det som denna namnlösa bybo till varje pris vill ska förbli dolt.

 När Laurent sedan försvinner startar en lång kedja av händelser vars betydelse sträcker sig långt utanför den lilla byn Three Pines, både i historien och i nutid. Vad är det för något som finns i skogarna som omger Three Pines? Och hur kom det dit? Och vad hände egentligen med pojken?

Fler böcker i serien om Kommissarie Gamache

 1. Summan av alla synder

  By: Penny, Louise
  Language:
  Swedish
  Published: 2021
  Classification: Hcee.01
  Available as: Book
 2. Det ondas väsen

  By: Penny, Louise
  Language:
  Swedish
  Published: 2021
  Available as: Book
Show more...

Tags:

Review by: Håkan Nilsson Monday, July 26, 2021