Det vackra mysteriet

En munk har hittats död i ett isolerat kloster djupt inne i vildmarken. De enda misstänkta är hans munkbröder som alla avgivit tystnadslöfte och lever avskilda från omvärlden.

Det vackra mysteriet utspelas liksom alla tidigare delar i serien i Québec, den fransktalande delen av Kanada, men denna gång befinner sig inte kommissarie Armand Gamache och hans assistent Jean-Guy Beauvoir från Québec-polisen i den lilla byn Three Pines med alla dess minnesvärda invånare, utan i ett gammalt munkkloster som varit undangömt för världen i hundratals år. Här blir Gamache och hans underordnade Beauvoir instängda för att utreda mordet på en av munkbröderna.

Det är väldigt effektfullt att låta klostret vara skådeplats för ett morddrama. Det är bara kommissarie Gamache, Beauvoir och 23 munkar. En ödslig plats, ett mord och ett begränsat antal misstänkta. Och där de är mer eller mindre avskärmade från yttervärlden.

Som alltid lyckas Louise Penny förmedla en särskild stämning. Det är något speciellt med ett okänt ödsligt kloster och där den urgamla gregorianska kyrkomusiken, känd som det vackra mysteriet får ett stort utrymme.

Detta är ännu en välskriven och spännande bok om den sympatiske kommissarie Gamache. Den exotiska miljön gör detta till en av de bästa böckerna i serien. Det är lugnt och stillsamt, men med mycket som händer under ytan.

Fler böcker av Louise Penny

 1. Hus av glas

  By: Penny, Louise
  Language:
  Swedish
  Published: 2022
  Classification: Hcee.01
  Available as: Book
 2. Det ondas väsen

  By: Penny, Louise
  Language:
  Swedish
  Published: 2021
  Available as: Book
 3. Summan av alla synder

  By: Penny, Louise
  Language:
  Swedish
  Published: 2021
  Classification: Hcee.01
  Available as: Book
Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Håkan Nilsson Friday, August 28, 2020