Drömtraktorn

Två tonårskillar har hittat sin drömtraktor, men den ägs av en surgubbe som inte alls vill bli av med den.

Traktorpulling är livet, det tycker både Zeke och Daniel. En dag när de tar en genväg genom skogen hittar de en översnöad traktor på ett fält. Det är en BM Volvo T 350 Boxer och den är superstark och vore perfekt att tävla med. Men varför står den här och rostar och vem äger den? Jo, det visar sig vara Gammelgösta, en vresig gubbe med en ilsken schäferhund och det sista han vill är att skänka bort sin traktor till två killar som går i åttan.

Zekes pappa får en lite tillrättalagd historia om hur besöket hos Gammelgösta slutade och därför bogserar han hem traktorn till Svinstian där killarna börjar meka med den. De har ju i skolan fått en uppgift att laga något som är trasigt och på traktorn behöver både det ena och det andra fixas till.

Irene är kär i Zeke, som är helt ointresserad och en annan besvärlig person är busschauffören, som vägrar stanna och låta killarna kliva på. Tänk om man skulle hämnas på honom? Varför blir den besvärlige rektorn plötsligt så tacksam mot killarna och hur ska de få ihop pengar till en ny startmotor? Frågorna hopar sig och snart är det dags att redovisa skolprojektet.

En lättläst, spännande bok på 114 sidor om kärleken till traktorer, missförstånd och vänskap som nästan spricker.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Thursday, April 1, 2021