Ett himla tjat om hästar

Maja, 9 år, älskar verkligen INTE hästar, ändå måste hon åka iväg på ridläger, bara för att föräldrarna vill det. Hon är ju rädd för att galoppera och rykta och hade hellre valt ett spindel-läger för att slippa hästarnas stora tänder som bits och tunga hovar som sparkas.

Lägret börjar inte alls bra, för Majas sköt-häst Frank lägger öronen bakåt och ser grinig ut och på gården finns även en ilsken gås som jagar folk. Tvillingtjejerna anar att Maja faktiskt är rädd för hästarna och hittar på ett bus för att skrämma henne. Ett otillåtet hästäventyr på natten håller på att sluta väldigt illa och då måste Maja samla ihop allt det mod som hon egentligen inte har, för att lösa situationen.

Boken handlar så klart mest om hästar och ridning men också om vänskap, att känna sig lite annorlunda och inte passa in i en ny miljö och att våga göra det som är läskigt och skrämmande.

Många barn har kanske gått till sina ridlektioner med en liten eller större klump i magen och kan känna igen sig i det som Maja upplever.

Boken har 120 sidor och är illustrerad i svart-vitt.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Wednesday, July 15, 2020