Farfars leksakslåda

Detta är en bildberättelse om jakten på den försvunna racerbilen. En bildsaga - helt utan åldersgräns. Följ med farfar när han letar efter den fina silverfärgade racerbilen som han lekte med när han var barn. Hans leksakslåda innehåller många spännande leksaker från förr i tiden.

Det här är en nostalgitripp genom en stor leksakslåda där många kära leksaker med nästan 70 år på nacken dyker upp. Farfar kommer ihåg att hans apa heter Abel Becker och polisen kallade han för Bosse Byling. 

Boken har flera färgfoton på varje uppslag och här hittar vi dockor, modelljärnväg från Märklin, Meccano, pussel, en tidig Legolåda och förstås den klassiska ångmaskinen. Även modernare leksaker som Smurfar och plastdinosaurier har smugit sig ner i farfars låda. Kanske har de rymt från hans barn, tror farfar. Hubbe Humla surrar med genom boken och ger oss gula faktarutor om olika leksakstillverkare, som Gemla, Schuco och Steiff.

Den här boken är perfekt för den äldre generationen att läsa tillsammans med barnbarnen och leder säkert till samtal om hur det var att vara barn förr i tiden, det vill säga på 1940- och 1950-talet. Boken har 62 sidor och står på hyllan som är märkt med Hcf.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Monday, July 20, 2020