Glöm allt men inte mig

Kärleksfull hyllning till en far

En vacker och ömsint berättelse om en kärleksfull relation mellan far och dotter. Philomene Grandin, skådespelare, manusförfattare och programledare, berättar om sin uppväxt på 1980-talet med sin bohemiske far Izzy Young. I slutet på 50-talet och början på 60-talet hade Izzy en musikklubb i New York där bland andra Patti Smith och Joan Baez spelade. Bob Dylan uppträdde där en gång och Izzy tyckte det var något speciellt med Dylan, så han ordnade en spelning på Carnegie Hall. Berömmelsen var ett faktum.  Izzy och Bob blev vänner för livet. På 70-talet flyttade Izzy till Sverige då han blivit mycket intresserad av svensk folkmusik. Han öppnade en musikaffär i Stockholm, Folklore Center, där han även ordnade minikonserter och föreläsningar. Trettio lyckliga år förflöt, sedan fick Izzy alzheimer. Philomene beskriver i boken hur Izzy ena dagen kunde vara fullt medveten om livet runt omkring, nästa dag kom han inte ens ihåg var hans affär låg.  När Bob Dylan fick Nobelpriset i litteratur var Izzy och hans dotter självskrivna gäster på nobelfesten. Grandin berättar med stor respekt och tolerans om sin far. Det är en  bok som berörde mig starkt.

Audience:

Tags: