Herrljunga bibliotek under coronaperioden

Här finns information om vad som är aktuellt på Herrljunga och Ljungs bibliotek med anledning av coronaviruset.

Öppettider

Vi har öppet, men tiderna kan ändras så det är bra att titta på webben en extra gång innan du besöker oss. Från och med 31/8 återgår vi till ordinarie öppettider:

Herrljunga bibliotek: måndag kl. 11-19, tisdag kl. 10-19, onsdag kl. 11-19, torsdag kl. 11-19, fredag kl. 11-17 och lördag kl. 10-13

Ljungs bibliotek: måndag och torsdag kl. 16-19, tisdag, onsdag och fredag kl. 10-13

Stanna hemma om du är sjuk

Det är viktigt för oss alla att du stannar hemma om du känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber, även om det är lindriga symtom. Kontakta biblioteket om du vill ha hjälp med omlån eller andra frågor.

Grundlig och frekvent rengöring av beröringsytor

Vi rengör och desinficerar alla beröringsytor som handtag, bord, armstöd, tangentbord och möss grundligt och ofta under dagen.

Vanor som förhindrar smitta

I våra lokaler finns tydlig information på flera olika språk som påminner om vanor för att förhindra smitta som att hålla avstånd, bra handhygien och hygien vid hosta.

Håll avståndet

Vi uppmanar alla besökare att tänka på att hålla avstånd och inte stå för nära varandra för att förhindra smittorisken. Vi har minskat antalet sittplatser i våra lokaler för att det ska vara lättare att hålla avstånd.

Vid utlåningsdiskarna

För att underlätta riktlinjerna att hålla avstånd har vi satt upp markeringar i golvet med 1 meters avstånd. Vi har också satt upp plexiglasskydd vid lånediskarna.

Take away från biblioteket

För dig som inte kan eller vill komma in till biblioteket erbjuder vi take away. Hör av dig till biblioteket så plockar vi ihop en bokkasse med dina önskemål som du sedan, efter överenskommelse, hämtar i entrén.

Herrljunga bibliotek 0513-17220, Ljungs bibliotek 0513-17228 eller

Evenemang och aktiviteter

Under sommaren och hösten kommer vi att genomföra program under former som följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer om avstånd och maximalt antal deltagare. Håll utkik efter uppdaterad information om våra evenemang och aktiviteter på vår webbplats och i våra sociala medier.

Tillfälligt ändrade lånevillkor

Vi har tillfälligt tagit bort förseningsavgifterna för att underlätta för våra låntagare.

Använd vårt digitala bibliotek

Använd gärna vårt digitala bibliotek. Här finns e-böcker, ljudböcker, e-tidskrifter och möjlighet till att titta på strömmande film hemifrån. För att underlätta för dig som inte kan komma till biblioteket har vi ökat max antal e-bokslån till 4 böcker/vecka.

Läs mer under menyn Digitala biblioteket. För att använda Digitala biblioteket behöver du ditt lånekortsnummer och din PIN-kod. Om du inte har någon PIN-kod hör av dig till Herrljunga bibliotek 0513-17220.

För barn

För barn finns ett par nyutkomna och nedladdningsbara böcker som förklarar coronaviruset ur barns perspektiv. För barn som kan läsa själva  Fakta om covid-19 av Pernilla Gesén  och för de yngre barnen Coronavirus - en bok för barn

Om coronaviruset

Vi följer Herrljunga kommuns riktlinjer och Folkhälsomyndigheten rekommendationer för att minska smittspridningen. På Herrljunga kommuns webbplats finns uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.