Hitta, fixa, kör!

Kika in i fordon och farkoster. Se vilka delar de innehåller och hur man kan laga dem om de går sönder.

En faktabok för alla barn som gillar fordon och undrar hur de egentligen fungerar. Alla fordon i boken är trasiga på något sätt. Här gäller det att hitta felet och fixa till det, så att vi kan köra vidare.

Kalle Katts hybridbil har blivit stående på vägen. Vad har hänt? Hur ska felet repareras? Om du inte kan klura ut det, så finns det svar längst bak i boken. Längst ner på varje sida finns olika delar - till Kalle Katts bil till exempel bränsletank, batteri, däck och stötdämpare.

En jättebra idé, för det här är en lärorik bok som ger förståelse för hur fordon fungerar. Den funkar nog bäst att läsas med en vuxen som kan ge ytterligare förklaringar till vad en kylare på bilen fyller för uppgift eller hur drivhjulen på en grävmaskin sitter ihop med larvbandet. Alla verktyg och delar får vi inte heller namnen på, så en del grundkunskaper måste högläsaren ha med sig till läsningen.

Alltså inte jättelätt men roligt för den vetgirige. Borde funka från 5 år och uppåt. Boken står bland faktaböckerna på barnavdelningen, på signum uPr för trafik.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Wednesday, December 22, 2021