Ingemar Modigs uppvaknande

I det lilla samhället Borstafors, bor Ingemar i en sliten lägenhet. Ingemars liv har tagits över av tvångstankar och han lever ett ensamt och isolerat liv. En promenad förbi en fotbollsplan ska dock komma att förändra Ingemars liv för alltid.

Ingemar Modigs uppvaknande är en roman om en man med tvångstankar och en flyktingflicka från Syrien i den fiktiva staden Borstafors, i en berättelse som griper tag i en med både humor och allvar.

Varje morgon vaknar Ingemar Modig sjöblöt av svett, precis innan klockradion slår på. Om han inte hinner stänga av den innan väckningssignalen ljuder kommer någon att dö. Tvångstankarna har tagit över Ingemars liv. Men under sin dagliga promenad fångas hans blick av Dalia, en flicka från krigets Syrien och hennes skickliga fotbollsspel. Snart får också flickan, syn på Ingemar,  som delar hennes passion för fotboll, och en något udda vänskap växer fram. Dalia är självsäker  och rättfram och på något vis lyckas hon sakta riva murarna som Ingemar byggt upp mot omvärlden.

Allt är dock inte frid i det lilla samhället Borstafors. Rasistiska slagord skrivs på en husvägg, något som den lokale reportern Ludvig också rapporterar om i lokaltidningen och stämningen samt tidningsrubrikerna hetsas upp steg för steg.

Fler böcker av Mikael Bergstrand

 1. Gurun i Pomonadalen

  By: Bergstrand, Mikael
  Language:
  Swedish
  Published: 2015
  Classification: Hc.01
  Available as: Book
 2. Dimma över Darjeeling

  By: Bergstrand, Mikael
  Language:
  Swedish
  Published: 2013
  Classification: Hc.01
  Available as: Book
 3. Delhis vackraste händer

  By: Bergstrand, Mikael
  Language:
  Swedish
  Published: 2011
  Classification: Hc
  Available as: Book
Show more...

Audience:

Tags:

Review by: Håkan Nilsson Wednesday, October 30, 2019