Konsten att leva som en katt

En lättsam psykologibok som jämför kattens beteende med människans och hävdar att vi har mycket att lära av den lugna, eleganta, stolta katten som inte hetsar och jäktar fram genom livet.

 Varje kapitel inleds med en vinjettbild som visar kattens beteende och avslutas med ett handfast råd, som till exempel "Gör som din katt, både på jobbet och hemma : lär dig delegera!" eller " Om du tvekar, är det inget att tveka om. Följ din instinkt!"

Det finns en dygnsöversikt där man kan följa vad katten gör från tidig morgon tlll sena kvällen och så klart blir det många timmars sömn och vila. Boken avslutas med ett test där du svarar på frågor och får reda på om du redan är en katt eller omedelbart borde skaffa en, för att få ett bättre liv.

Råden i boken ska väl kanske inte följas fullt ut, för jag tror att det vore svårt att hinna med sitt arbete om man ska sova sexton timmar per dygn som en katt lär göra, men det är lustfylld och tankeväckande läsning och en katt som trampar runt på tangentbordet vore lite trevligt att ha. Detta är en bra presentbok att ge bort till någon som jobbar och stressar för mycket. Om du ska låna den, så hittar du den bland psykologiböckerna på avdelning Dok. Boken är en översättning från franskan och har 191 sidor.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Tuesday, December 3, 2019