Staden

Staden är berättelsen om gruvorten Silvertjärn, ett litet samhälle vars befolkning försvann över en natt. Ingen vet vart människorna tog vägen. Mysteriet har aldrig kunnat lösas.

Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor var spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till.

Dokumentärfilmaren Alice, vars mormor förlorade hela sin familj i händelsen, och som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn, har funderat över vad som hänt i hela sitt liv. Nu vill hon en gång för alla ta reda på sanningen. Berättelsen är skriven utifrån Alice och hennes mormors perspektiv. På så sätt får vi veta bakgrunden och orsaken till varför invånarna i Silvertjärn försvann. Camilla Sten är en skicklig berättare, och historien är otroligt spännande.

Staden är en riktigt spännande rysare med fina miljöbeskrivningar. De gamla husen som sakta vittrar sönder. Husen står kvar som människorna lämnade dem och trots att naturen delvis har börjat återta marken är allt skrämmande välbevarat.

Staden är en spännande och skrämmande bok. Det finns saker jag hakar upp mig på, men ändå är det här mycket bra. Jag kan ju tycka det är lite väl otroligt att en hel liten stad på 900 personer försvinner spårlöst på 50-talet, och därefter faller i glömska. Men om man bortser från det, så är spänningen och stämningen på topp. Den här författaren vill jag definitivt läsa fler böcker av!

Fler böcker av Camilla Sten

 1. Arvtagaren

  By: Sten, Camilla
  Language:
  Swedish
  Published: 2020
  Available as: Book
 2. Staden

  By: Sten, Camilla
  Language:
  Swedish
  Published: 2019
  Classification: Hc
  Available as: Book
 3. Långhelgen

  By: Sten, Camilla
  Language:
  Swedish
  Published: 2018
  Classification: Hc.01
  Available as: Easy read
 4. En annan gryning

  By: Sten, Camilla
  Language:
  Swedish
  Published: 2016
  Classification: Hc.01
  Available as: Book