Stora naturboken

Här finns många av våra vanligaste fåglar, däggdjur, grodor, kräldjur, insekter och träd presenterade. Titta på de vackra teckningarna och lär dig mer om Sveriges natur.

Den här boken är en samlingsvolym av 4 av Klintings tidigare böcker, så här finns nästan allt om naturen samlat i en tjock bok på 205 sidor.  Arterna presenteras, men även deras spår, bajs och ägg finns med.

Om vi börjar med de minsta djuren, så finns ungefär 100 av de vanligaste insekterna med i boken.. Du vet kanske att en vuxen insekt alltid har 6 ben. Om du räknar till 8 ben så kan det vara en spindel eller ett kvalster. Fästingarna hör till kvalstergruppen och de är både läskiga och faktiskt lite farliga, eftersom de kan sprida sjukdomar. I Sverige finns det cirka 30 000 arter av insekter och det är en enorm siffra, men insekterna är jordens största djurgrupp, så det är kanske inte så underligt. För att jämföra så finns det bara 13 arter av groddjur och 6 arter av kräldjur i vårt land.

Vet du varför en del fåglar flyttar söderut på vintern? Har du koll på hur mycket en grävling kan väga? Ser du skillnad på en kråka och en kaja? Vilka barrträd känner du till? Hur gammal kan en björk bli?

I den här boken får du massvis med fakta, presenterade på ett översiktligt sätt. Vill du titta närmare på djuren utomhus, så får du också tips om till exempel fjärilsgodis eller hur du gör en insektsfälla.

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Wednesday, August 31, 2022