Kan själv! - aktivitetsdag

2020-09-29 till 2020-09-29.
Kostnad: Ingen kostnad.
Information:

Obligatorisk föranmälan till familjecentralen!

Kan själv! - en ljudupplevelse för de allra minsta, 0-2 år. Vi upptäcker och provar tillsammans.

Vi upptäcker och provar utställningen Kan själv!

Grupp 1: klockan 9.00-10.00
Grupp 2: klockan 10.30-11.30

Obligatorisk föranmälan till Familjecentralen: telefon 0513-170 80.

Dagen är corona-anpassad. Vi har obligatorisk förbokning till grupperna, som är begränsad till 4 barn med förälder.
Vi bjuder på dryck (kaffe/te/vatten). Det går bra att ta med eget fikabröd och det finns mikro att värma egen mat i.
Det finns möjlighet att tvätta händerna och tillgång till handsprit. Vi tvättar av föremål i utställningen mellan grupperna.

Rekommenderad tid för barn att upptäcka utställningen är cirka 45 minuter.

Om utställningen

Kan själv! är en ljudupplevelse för de allra minsta barnen. I utställningen kan de skapa och uppleva ljuden med hela kroppen och de kan samarbeta kring och kommunicera med de olika ljuden. Alla ljud och allt ljudskapande presenteras på ett sätt som passar deras unika sätt att undersöka sin omvärld. Det gör att de på egen hand kan skapa sin egen upplevelse vid besöket.

Barn i åldern 0-2 år har en annan ljudvärld än äldre barn och vuxna. Deras ljudskapande är ett sätt att kommunicera med och utforska omvärlden.

I utställningens sex olika delar kan barnen, på sina villkor, skapa ljud med olika material och föremål. De kan utforska elektroniska ljud och upptäcka gömda ljud.

Utställningen produceras i sambarbete med Kultur i Väst och tonsättare Johan Svensson. Medfinansiärer är Musikverket, Kulturbryggan, Kultur i Väst och tidskriften Föräldrar & Barn.

Samarrangemang med: Familjecentralen

Taggar: