Botond Bokor

Botond Bokor Utställning

Datum

17 juni fredag
29 juli fredag
2022-06-17 till 2022-07-29.
Plats Herrljunga Kulturhus, konsthallen Herrljunga bibliotek
Målgrupp:

Sommarutställning Tak/Himmel.

I utställningen Tak/Himmel visar Botond Bokor verk ur två pågående serier. Pärt och Himmelskt perspektiv. I båda serierna jobbar han med abstraktion och perspektivet uppifrån och ner.

I Pärt abstraheras pärttakens (spåntakens) rytm. Många pärtor, till synes lika, men med små-små skillnader vilka bildar ett rytmiskt mönster. Botond Bokor omvandlar denna rytm till ett konstnärligt bildspråk. Inspirationen till dessa verk är hämtade från pärttaken på Danielsgården i Bingsjö, där han 2019 tillbringade två veckor inom ramen för Danielsgårdens viselsestipendium.

Himmelskt perspektiv anspelar på det gudomliga perspektivet. Målningarna är symboliska landskap, sedda uppifrån med ett visst avstånd. Det topografiska bildspråket symboliserar livet på jorden och det vardagliga. Skimret, som ligger som en hinna över målningarna, symboliserar det trancendentala och högtidliga.

Om Botond Bokor

Botond Bokor (f. 1978) arbetar främst med måleri, men i utställningen visas även videoverk och föremål (objects). Han är utbildad i måleri (Master of Fine Arts) vid Konstuniversitetet i Budapest, Ungern.
Botond Bokor och hans familj bor sedan hösten 2021 i Herrljunga kommun.