Long Live Mila

Detalj från "Mila" av Michael Angle Oh! Utställning

Datum

09 juni tisdag
08 augusti lördag
2020-06-09 till 2020-08-08.
Plats Herrljunga Kulturhus, konsthallen Herrljunga bibliotek
Målgrupp:

Street-art utställning av fri-konstnären Michael Angle Oh!

"En konst att vara, förbli och skapa sig fri"
Sommarens utställning på Herrljunga Kulturhus är en street-art utställning med fri- konstnären Michael Angle Oh! 

"Vad skulle hända om... istället för... en testar ett nytt förhållningssätt?"

Välkommen till "Long Live Mila"! En inbjudan till öppenhet och kreativt tänkande sammanfogat i en och samma konstutställning.

Inspirerande ungdomlighet

Från juni till augusti visas en färgsprakande och vass street-art utställning där Michael Angle Oh! fått hjälp, bland andra, av den idérealiserande, 6-åriga systerdottern Mila, som även hon tycks ha ett drivkraftigt och livsbejakande tankesätt som möjliggör för oss andra osynliga lösningar. Utställningen är en hyllning till de yngsta och är tänkt att inspirera till brobygge mellan generationer och väcka nya eller till och med dammande idéer. Materialvalet lockar fram barndomsminnen, vilka formats tack vare svenska konstnärslegenden Calle Örnemark, och de moderna influenserna, bland annat från  världskända graffiti-konstnären "Banksy", väcker även tankar kring den centrala roll som ungdomsgårdarnas trygga och kreativa miljö spelade under tonåren.

Livets mästerverk återfinns även bland träskmarker och längs gatlyktans sken

Michael Angle Oh! har till denna utställning valt ut både sedda och osedda verk, samt skapat helt nya, helt osedda konstverk och skulpturer, bland annat av att ha förnyat och översatt andras bråte som återfunnits i naturen och längs med gator. Utställningen ger av blott tillvägagångsätten ett helhetsintryck av att allt är möjligt och att även sista droppen färg är användbar när en tillåter sig själv att betrakta saker och ting från färre så kallade "absoluta" synvinklar och istället aktivt väljer att se saker och ting som ur en uppfinnares perspektiv.

Fredliga samarbeten över landsgränser

Michael Angle Oh! även känd som Angle i konstnärsduon Angle & Dawn, gjorde succé i Frankrike 2019 med delar ur den gemensamt skapade kollektionen "Plagiartwork" tack vare "The Climate Change Expo". Från maj till september 2020 visas bland annat Angle & Dawn's "Trädkrona" i samband med en utställning om guld-branschens utarmande av regnskogarna, och till vintern dyker det upp ytterligare enskilda och gemensamma verk utomlands i liknande plagiartwork-anda.

"Plagiartwork" är en konstnärlig teknik som går ut på att avsiktligt omvandla befintliga verk och tillvarata material som återfunnits i ett icke restaurerbart eller syfteslöst skick.

Välkommen att inspireras!

Restriktioner kring covid-19

På grund av restriktioner kring covid-19 begränsar vi antalet besökare som vistas i konsthallen samtidigt till 15 personer.

Vas med blommor av återvunnet material i plåt Michael Angle Oh!
The Oh! Vase av Michael Angle Oh!