Berätta aldrig det här

En gripande berättelse

På mors dag, för 13 år sedan, glömde Frida ringa sin mamma och gratulera henne. På kvällen upptäckte hon ett missat samtal från mamman. Hon ringde då upp men fick inget svar. Frida fick dåligt samvete och plågades av skuldkänslor, för hon visste att modern var arg och besviken på henne. Nästa dag får  Frida ett samtal från mammans arbetsplats, Modern har inte kommit till arbetet och svarar inte i telefon. Och då plötsligt vet Frida intuitivt vad som hänt.

När Frida ser tillbaka på sin uppväxt kommer hon ihåg fadern som gav henne stryk när hon var sisådär 5-6 år. Han slog aldrig modern, men hon utsattes ständigt för psykisk misshandel. Till slut blev det skilsmässa. Kontakten med fadern var dålig och det gjorde att Frida och modern kom varandra väldigt nära under denna tid. Frida minns med ömhet både bullbak och mysiga läsestunder. När Frida försökte frigöra sig och bli självständig blev mamman elak mot sin dotter. Kontakten med mamman slutade ofta i gräl och att Frida blev ledsen. 

I 13 år höll Frida tyst om vad som hände den där hemska dagen, men först nu vågar hon berätta. En oerhört gripande berättelse.