Fritt fall, Maja

Elvaåriga Maja åker buss ända nerifrån Skåne med sitt fotbollslag till Liseberg i Göteborg. Men när hon kommer ut från toan på rastplatsen är bussen borta. De har kört vidare utan henne!!

Maja och hennes kompis Filippa ser fram emot att få vara i Göteborg några dagar med laget och ledaren Tobias. De ska shoppa och förstås gå på Liseberg. I år tänker Maja vara modig och våga åka Fritt Fall.

Men så stannar bussen för en kort paus på en rastplats nånstans. Maja skyndar iväg till toaletten och några minuter senare är hon alldeles ensam i världen och helt hjälplös.

Vad ska hon göra nu? Mobilen är kvar i bussen, så hon kan inte ringa till någon. Men på bussen måste de ju snart märka att hon fattas och vända tillbaka för att hämta henne. Visst kommer de väl tillbaka ? Ska hon stanna kvar tills de kommer eller försöka fråga någon om hon kan få åka med till Göteborg? Men vågar hon verkligen gå fram till nån okänd och prata? Maja som alltid är så blyg...

Vi följer Maja i vartannat kapitel och i de andra kapitlen ser vi hur Filippa reagerar när hon upptäcker att kompisen är borta. Ledaren Tobias verkar inte veta hur de ska lösa den här situationen, så Filippa får kliva in och ta över ansvaret och hitta lösningar.

Det blir några händelserika dagar för alla inblandade.

Jag gillade den här boken jättemycket, för den är både spännande och fartfylld.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Petra Lindner den 22 augusti 2022