Max Mikkel och slottets hemlighet

Här är en spännande berättelse om att bo på ett urgammalt slott och bli kompis med grälsjuka, döda kungar och utforska hemliga gångar med fuktdrypande väggar.

Har du varit i Kalmar och kanske gått en guidad tur på det gamla medeltidsslottet? Tycker du om svensk historia och vill veta varför slottsspöket inte får lämna sitt slott? Då är den här boken något för dig, om du är en ganska van läsare och tio år eller äldre.

Max föräldrar är lite udda människor och de vill inte riktigt svara på när exakt han är född. Har de något att dölja för sin son? Eftersom Max faktiskt bor mitt i det väldiga gamla slottet så tillbringar han mycket tid i de stora, ödsliga salarna och träffar på Gustav Vasa som grälar med sina söner om vem som var Sveriges bästa kung genom tiderna. När Max måste försvara sig i en boxningsmatch mot den onde Perra som varje dag utpressar honom på pengar, så väcks kamplusten hos både Gustav II Adolf och Karl XII som lovar att osynliga delta i matchen och se till att Max vinner.

Längre än så har jag inte hunnit än, men detta är en bok som jag verkligen längtar efter att få fortsätta läsa och som jag kan hinna två sidor i medan tevattnet kokar...

Stilen och språket är inte helt jättelätta, så det krävs att man orkar igenom 236 sidor, men kanske kan det även bli en familjebok som passar för högläsning.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Petra Lindner den 14 maj 2020