Nu är det äntligen Jul - sagor, sånger , lekar, pyssel

En barnbok med julberättelser av ett flertal kända författare, både svenska och utländska, och stämningsskapande bilder som vi känner igen. En bok som både barn och vuxna kan tycka om att läsa eller bara bläddra i för att njuta av bilderna.

I den här antologin möter vi bland andra Lilla Spöket Laban, Kajsa Kavat som hjälper sin mormor, Mössen som firar julafton, Snickar Andersson och Babar.

En text som kanske är ny för läsaren är den om hur Måns och Mari firar jul, skriven av Kaj Beckman. Här finns färgteckningar från 1970-talet som visar ett ganska annorlunda liv och här märks det tydligt hur åren har gått.

Mellan sagorna finns texterna till några av de mest kända julsångerna, som Tre Pepparkaksgubbar, Sockerbagaren och Tomtarnas julnatt som ju börjar med att "midnatt råder...".

Längst bak i boken finns det 8 sidor med lekar och pyssel för att aktivera barnen när de har lyssnat färdigt på alla julsagorna.

Själv tyckte jag mest om att återse musfamiljen som dansar runt en känga och där barnen får varsin nöt i julklapp. Härlig barndomsnostalgi!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Petra Lindner den 24 december 2019