Nya upplev Sverige

Oj, så mycket det finns att se, uppleva och undersöka i vårt stora, avlånga land! Här är över 3500 besöksmål att välja emellan.

I boken presenteras museer, slott, naturområden, nöjesfält, kyrkor och mycket annat. Gamla klassiker, men också nyare sevärdheter finns med.

Första kapitlet innehåller Bäst i Sverige, tematiskt uppställda upplevelser som du inte får missa. Världsarv, Öar, Mysiga småstäder, Badplatser, Matfestivaler, Adrenalinkickar och Udda hotell är några exempel på dessa upplevelser.

Därefter är boken uppdelad landskapsvis, från Blekinge till Östergötland. Våra två största städer, Stockholm och Göteborg, har fått varsitt eget kapitel och det förtjänar de ju.

Illustrationerna är halva behållningen och här finns både rejäla, tjusiga foton över ett helt uppslag och pyttesmå bilder, solnedgångar, vattenfall, byggnader i mängder, snöklädda fjälltoppar, interiörer från slott och museer, närbilder på djur och statyer samt en del kartbilder.

Boken har 575 sidor och väger en del, så man kanske inte packar ner den i resväskan inför semestern. Knappt någon läser den väl heller från pärm till pärm men för att fördjupa sig i ett landskap är den helt perfekt. Min enda invändning är att jag skulle önskat ett ännu större format - nu blir texten i minsta laget för mina ögon. Några små faktafel om platser som jag känner väl till hittar jag faktiskt också.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Petra Lindner den 28 juli 2022