Sagor om djur som har förändrat världen - 50 sanna berättelser....

Här kommer en mängd sanna berättelser om djur inom vetenskapen, djur som räddare i nöden, unika djur och de mest älskade djuren. Brevduva, elefant, lejon, uggla, gorilla, många hundar och katter - alla har de varit speciella individer som betytt mycket för mänskligheten eller en enskild familj.

Oj, så många sorgliga, rörande, glada, förvånande och upplysande historier det finns i den här boken! Vissa av djuren är välkända och omtalade sedan tidigare, som till exempel Koko, gorillan som kunde tala med mer än 1000 tecken eller Dolly, det klonade fåret.

Andra är helt nya för mig, som Harriet som var Charles Darwins sköldpadda och föddes på 1800-talet men levde ända in på 2000-talet eller katten Tama som blev stationsmästare vid en järnvägsstation i Japan och fick en egen stinsmössa. Noshörningen Cacareco valdes faktiskt till borgmästare i Sao Paulo i Brasilien på 1950-talet.

Ugglan Gizmo var den första skådespelaren som castades till filmerna om Harry Potter. Michael Jacksons sällskaps-apa Bubbles räddades från djurförsök och fick sedan leva lyxliv med eget kylskåp till bananerna. Visste du att det berömda lejonet Leo i filmerna från Metro Goldwyn Mayer har varit flera stycken under årens lopp? Och hans kända rytande när filmen börjar kommer från - en tiger!!

Varje djur i den här intressanta boken får en sida text och en helsidesteckning i färg. Boken avslutas med ett kapitel om djur som kanske inte ens finns, som enhörningen, Nessie i Skottland, sjöjungfrun och ligern. Min enda invändning mot den här boken är att ordet "sagor" förekommer i titeln. Det är lite missvisande eftersom alla historierna faktiskt är sanna.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Petra Lindner den 20 januari 2021