Sista sommaren

Två människor från två olika generationer med två helt olika bakgrunder möts och påverkar varandras liv på ett oanat sätt. En underbar bok om vänskap över generationer.

Britta är 86 år och har planerat hela vintern att tillbringa sommaren i sitt älskade sommarhus på Lindö, trots att barnen förbjudit henne. Hon blir ofta yr och har ramlat och barnen vill i så fall vara med. Britta låter sig dock inte stoppas utan har i hemlighet planerat hur hon ska ta sig ut till sitt älskade Lindö ändå. Väninnan Iris är invigd i planerna och hjälper till.

Samtidigt befinner sig 20-åriga Adam, en ensam kille som hamnat snett i livet också på Lindö. Han är på flykt efter en misslyckad knarkaffär och ingen vill längre hjälpa honom. Hans mamma har kastat ut honom och hans vänner tar avstånd ifrån honom.

Det är kallt och regnigt och Adam tar sig in i ett stort gammalt hus, där ett fönster står på glänt. Britta vars hus han tagit sig in i, dyker upp dagen därpå och istället för att kasta ut honom låter hon honom bo kvar mot arbete. Långsamt byggs ett förtroende och en vänskap upp mellan Adam och Britta.

En mycket läsvärd roman med härliga karaktärer. Charmig, rolig, underhållande och samtidigt med både svärta och djup. Det här är feelgood när det är som bäst

Böcker av Elenore Holmgren

 1. Brittas arv

  Av: Holmgren, Eleonore
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2022
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Sista sommaren

  Av: Holmgren, Eleonore
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
Visa fler titlar...

Taggar:

Tipsat av: Håkan Nilsson den 5 augusti 2021