Tara på Titanic

Två flickor som ska resa med ett stort fartyg blir kompisar. De ska resa till Amerika och fartygets namn är Titanic. Snart sker katastrofen....

Året är 1912 och Tara får åka i andra klass med sina föräldrar. Hon lär känna Paulina, som reser med sin far i tredje klass, längst ner i skeppet. Egentligen får de två flickorna inte umgås över klassgränserna, men gör det ändå. Efter fem dagar dyker det upp ett enormt isberg.

Panik och otäcka scener när alla försöker nå livbåtarna och få plats där. Men hur stor chans har de som reser nere i tredje klass att bli räddade? Var är Paulina nu?

Boken utgår såklart från den verkliga Titanic-katastrofen och skildrar mycket tydligt hur klass-samhället såg ut på den här tiden. De som reste i första klass hade ju störst chans att bli räddade via livbåtarna. Kvinnor och barn först, löd instruktionerna.

Stor stil, 87 sidor och uttrycksfulla teckningar i svartvitt. Boken avslutas med några faktasidor om hur världens säkraste skepp sjönk till botten av Atlanten. Det tog mer än två år att bygga skeppet, men bara tre timmar för det att gå under. Boken har en fyra av fem på Hegas skala över hur lättläst en bok är. Den här kräver ganska stor läsvana och passar bra för barn på mellanstadiet.