Trolläventyret

En rim-saga om de små trollungarna som träffar barn på utflykt och följer med dem i bussen tillbaka in till förskolan där de flyttar in i ett dockskåp och till slut sugs upp av den hemska dammsugaren.

En söt bilderbok om de små trollungarna, deras liv i skogen och resa in till barnens värld i staden. På författarens hemsida kan man hitta små sånger till varje bild och spelregler till spelplanen som finns längst bak i boken.

Varje uppslag har en sida  rimmad text, inringad av en blomstergirland och en fin bild där man kan upptäcka många djur och växter. När trollungarna går till MUS-ikskolan är läraren så klart en mus som lär dem spela både skogsfiol, trumpetsvamp och bäckpipa. Bilderna innehåller en härlig blandning av verklighet och fantasi och man kan bli sittande en lång stund innan man är "färdig" med en bild. Dessutom finns uppdraget att leta reda på myggan Stick-Ann som har gömt sig en gång på varje bild.

En bok som tilltalar både barnen som lyssnar och studerar bilderna och den vuxne som läser högt och ler åt alla ordlekar som förekommer. 

Audience:

Tags:

Review by: Petra Lindner Monday, May 25, 2020